keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Rantsulla


Viikonloppuna näimme viimein Japaninmeren. Bandai-sillan kupeessa sijaitsevan huippuhotellin pihalta löysimme vuokrapyöräpisteen ja rekisteröityämme saimme avaimet käteen. Vuokraus maksaa 100 jeniä kolmelta tunnilta (noin 1 euron), ja pyörän voi jättää mihin tahansa useista pisteistä kaupungin alueella. Jotenkin muistelen, että samanlaista käytäntöä kokeiltiin jokunen vuosi sitten Tampereella. Pyörät tuhottiin samantien.

Meikäläisittäin juniorikokoa vastaavat mankelit olivat hieman kiikkeriä, polkea sai polvet koukussa ja kumit lussuna. Matka rannalle taittui kuitenkin muutamaman mutkan kautta ripeästi. Rantaviivaahan riittää loputtomasti, ja muutama hyvä hiekkarantakin löydettiin. Täkäläiset aikuiset eivät juuri paljasta pintaa näytä julkisesti, eikä rannallakaan kukaan esiintynyt bikineissä. Päinvastoin he pysyivät aurinkovarjojen ja isojen lierihattujen suojassa. Tämähän sopii minullekin, kun en taaskaan ehtinyt rantakuntoon.

Sunnuntaina löysin ehkäpä kaupungin parhaan kahvilan. Kyseessä on japanilainen kahvilaketju UCC, joka on keskittynyt tarjoamaan tuoretta syphoonilla (onko se sitten sifoni suomeksi?) valmistettua kahvia. Aika näyttävää oli baristan työskentely ja muunkin henkilökunnan palvelualttius taas ilahduttavaa. Jostain syystä en ole vielä kertaakaan saanut hyvää maitokahvia (cafe au lait, cappuccino, caffe latte) täällä, maito on aina ihan ylikuumaa ja juoman pinnalla inha kuori. UCCn houseblend oli kuitenkin huippuhyvää, toki 480 jenin kahvikupillisen pitääkin olla. Aion raportoida kyseisestä paikasta lisää, ja jos saan luvan, otan muutamia kuviakin tiskiltä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jos saat ostettua heidän kahvejaan, niin lähetä mulle jotain hyvää eksoottista. Pistän rahnaa tilille :-).

Hanni