lauantai 10. heinäkuuta 2010

Ihmetyksiä

Viikko on ollut tapahtumaköyhä, joten tähän väliin lyhyt bloggaus.

Viikkokausia jatkunut kammottava meteli loppuu onneksi huomenna, nimittäin ylähuoneen vaalipäivä koittaa. Muuten rauhallisessa Niigatassakin vaaliautot kovaäänisineen ovat rällänneet pitkin katuja tauotta aamusta iltaan, ja nyt ralli toivottavasti loppuu.

Sadekauden alennusmyynnit käyvät vilkkaana, ja meteliä riittää myös tavarataloissa. Normaalistikin ääntä piisaa, koska jokaikinen paikalla oleva myyjä, siivooja, hyllyttäjä, vartija ym. tervehtii reippaasti jokaista sisään astuvaa asiakasta. Nyt alennusmyyntien aikaan vaatekaupoissa meno on vielä hektisempää, kun myyjät huutelevat tauotta erikoistarjouksia ja aleprosentteja samalla kun järjestelevät asiakkaiden mylläämiä laareja ja hyllyjä. Vähän kuin aikoinaan Mustamäen torilla.

Japanissa t-paidassa tai muissa myyntiartikkeleissa saattaa muuten lukea englanniksi ihan mitä tahansa, yleensä jotain käsittämätöntä. Harmittaa, kun ei ole sattunut kamera mukaan, mutta lupaan pistää lähiaikoina näitä huvittavia esimerkkejä tänne. Matkailijaa kummastuttavat lisäksi yllättävät suomenkielisyydet, kuten SM2-ketjun vaatekaupat Ehkä Söpö, Keittiö, Otan tämän ja Olohuone. Keittiöön törmäsin täällä Niigatassa isossa ostoskeskuksessa ja nämä erikoiset myyntiartikkelit löytyivät lähitavaratalon kodinosastolta:

Kahvila Välipala

Mystinen tarra-arkki

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Seuraava kahvila on selkeästi nimeltään tuo Kahvila Välipala, niin saat sieltä mukaan ihan nimikoidut kupit! :)

Mervi P. kirjoitti...

Ei valitettavasti löytynyt Kahvila Välipala -espressokuppeja. Jos satun näkemään Kahveli-kuppeja, tuonko?