tiistai 18. toukokuuta 2010

Taustaa matkalle

Lähden paremman puoliskon työn takia viikon kuluttua koko kesäksi Japaniin, tarkemmin siis Niigataan. Wikipedia-artikkelin lisäksi juurikaan muuta informaatiota ei suomeksi ole saatavilla, matkaoppaissakin kerrotaan, että kyseessä on verrattain tylsä
800 000 asukkaan kaupunki. Sinne sitä nyt kuitenkin lähdetään. Japanissa emme ole koskaan käyneet, emmekä kieltä opiskelleet, joten jonkinlainen kulttuurishokki varmasti odottaa.


Kummallakaan meistä ei ole koskaan ollut mitään kummempaa haavetta Japaniin matkustamisesta. Sushista ja rameneista kyllä tykkäämme, joten paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen lienee mielenkiintoista. Muuta puuhastelua en ole reissun ajaksi suunnitellut, ja aika rennosti aion viettää nämä kolme kuukautta niigatalaisena kotirouvana.

Uusi matkalaukku, sanakirja, tukku jenejä ja joitain vaatteita matkaa varten on jo hankittu. Mukaan otettavan vaate- ja kenkävalikoiman määrä vähän arveluttaa. Mahtaako näin iso ja isolla räpylälläkin varustettu naishenkilö löytää paikan päältä mitään? Myös kesäkuussa alkava sadekausi panee mietteliääksi. Entäpä toimiiko pankkikortti? Löydämmekö Tokion juna-asemalta oikeaan Shinkansen-junaan?

Ei kommentteja: