torstai 27. toukokuuta 2010

Perillä!


Täällä sitä hotellissa köllötellään yukatassa (eikun kyllä tämä taitaa olla ihan kylpytakki)pikkuruisessa hotellihuoneessa. Jo heti nyt ensimmäisenä iltani selvisi, että ellei vuokra-asunnossamme ole televisiota, ei ole kyllä tarpeenkaan. Sen verran outoa ohjelmaa täkäläinen toosa suoltaa.

Koko tulomatka lentoineen ja pika- sekä luotijunailuineen sujui yllättävän juohevasti. Etukäteen hermostutti junanvaihto Tokion rautatieaseman ihmismeressä, mutta ihan turhaan. Hämpillä Sokkarin edessä on paljon hankalampaa edetä. Ostettiin lounasruokaboksit (bentot) ihan sokkona vaan, ja istahdettiin eläkeläismummojen ja -paappojen joukkoon evästämään. Oikea juna Niigataan löytyi helposti, mitä nyt lipunostossa oli kielimuurin takia vähän änkkäämistä.

Illalla herra prof. Kikuchi vei meidät syömään hotellimme vieressä sijaitsevaan suosittuun kalaravintolaan. Istuimme avokeittiön edessä pitkässä pöydässä, ja näimme miten näppärä nuori mieskokki leikkeli tuoretta (potkivaa) kalaa taidokkaasti sashimiksi. Eli siis raakana tuli nautittua mm. useita eri kalalajeja (tonnikalan tunnistin, muita en), sekä ostereita ja jotain kalan sisältä kaivettua töhnää, joka siis ei ilmeisesti ollut mätiä. Pöytään tuotiin myös pieni hiiligrilli, jossa paistettiin rapua ja simpukoita. Lisäksi napostelin mustekalaa, merisiiliä ja jotain oranssia vanukkaan näköistä mutta kalan makuista tytinää. Otinpa kuvankin hienosta asetelmasta, mutta valitettavasti vasta sitten kun parhaat palat oli jo syöty. Ruokailu oli mahtava kokemus, mutta ihan varotoimenpiteiksi piti hotellilla vielä ottaa pieni viskinaukku.

Huomenna siirrymme vuokrakämppäämme, sieltä kuulumisia sitten kun yhteydet saadaan pelaamaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viskinaukkuja kannattaakin ottaa aina silloin tällöin ihan vaan varmuuden vuoksi, ettei pöpöt iske. Ja kuluuhan se aika mukavasti kun naukkailee "vatsalääkettä" silloin tällöin... niin ja saattaa se japanin kielikin alkaa luistamaan ihan kuin itsestään...

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen myös luumuviiniä, eli umeshua! Kannattaa tilata joskus ravintolassa "umeshu sour" joka siis on viiniä vissyn kanssa, kerrallaan herkullista! Tai sitten miksata itse. Umeshua myydään ihan konbineissakin (tuttuja jo varmaan?) ja tavan kaupoissa, isommissa puteleissa saattaa olla luumu tai pari pohjalla. Harmi kun sitä herkkua ei Suomesta saa! T:Anni P

Mervi P. kirjoitti...

Ok, taytyypa kokeilla luumuviinia, lienee parempaa kuin tsekkien slivovice (tai jotain tuonnepain), joka on pahaa luumuviinaa.

Unknown kirjoitti...

Uijui, mulla jo melkein nousi vatsalaukun sisältö ylös noista sun raakakala-kuvauksista. Ei voi mitään! Onneksi sinä voit nautiskella niistä :)
t. tiedät varmaan kuka ystäväsi Japanin matkaaja